AGORAinfo | Lead Generation Marketing
996
post-template-default,single,single-post,postid-996,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Lead Generation Marketing

Lead Generation Marketing

Βρισκόμαστε στην εποχή του διαδικτύου και αυτό φυσικά έχει επηρεάσει όλους τους παραδοσιακούς τομείς επικοινωνίας. Το σημερινό μάρκετινγκ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο digital μέρος ιδιαίτερα και στο κομμάτι των πωλήσεων και της δημιουργίας πελατών.

 

Η  επιβίωση σε μια ευμετάβολη αγορά και η απόκτηση πελατών, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο μια επιχείρηση  είναι συντονισμένη με τις σύγχρονες τάσεις στο μάρκετινγκ και κατά πόσο εφαρμόζει αποτελεσματικά Lead Generation τακτικές για να ξεχωρίσει έναντι του ανταγωνισμού.

 

Άλλα ας το πάρουμε από την αρχή…

 

Lead

 

Είναι ο εν δυνάμει πελάτης. Κάποιος που έχει δείξει ενδιαφέρον για κάποια από τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας αλλά δεν ήταν  έτοιμος να αγοράσει.

Tα Leads όπως φαντάζεστε  χρησιμεύουν για διάφορες ενέργειες marketing με σκοπό να χτίσουν μια σχέση μεταξύ επιχείρησης και επισκεπτών, ώστε να μετατραπούν εκείνοι σε δεύτερο στάδιο σε αγοραστές.

 

Lead Generation

 

Είναι η διαδικασία με την οποία προσπαθεί μια εταιρεία να προσελκύσει το ενδιαφέρον ή την ανάγκη για προϊόντα ή υπηρεσίες της, αποκτώντας συναινετικά τα στοιχεία  των επισκεπτών της (στοιχεία επικοινωνίας, δημογραφικά στοιχεία, προτιμήσεις, κ.ά.) με διάφορες ενέργειες onsite και offsite (όπως email marketing, διαγωνισμοί στο Facebook, ειδικά διαμορφωμένες φόρμες επικοινωνίας ή landing pages στο site κτλ).

 

Μερικές ιδέες για την συλλογή leads είναι:

  • Δημιουργία λίστας για newsletter
  • Δημιουργία προγραμμάτων επιβράβευσης
  • Ειδικές Προσφορές
  • Διαγωνισμοί
  • Δημιουργία φόρμας για πληροφορίες

Πολύ σημαντικό κομμάτι της συλλογής είναι η στρατηγική που θα ακολουθήσετε. Πώς θα επιλέξετε να επικοινωνήσετε αυτές τις ιδέες από το δημιουργικό τους μέχρι το κανάλι «εκπομπής» τους και αργότερα πως θα εκμεταλλευτείτε τα leads αυτά ώστε να τα μετατρέψετε σε buyers. Γι αυτό και χρειάζεστε επαγγελματίες δίπλα σας με πείρα στο lead generation και εμπειρία στην κατανόηση των δεδομένων που συγκεντρώνονται ώστε να έχετε κάθε δυνατό πλεονέκτημα με το μέρος σας.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να δημιουργήσουμε την δική σας στρατηγική για lead Generation.v

No Comments

Post A Comment