AGORAinfo | Αύξηση των πωλήσεων
993
post-template-default,single,single-post,postid-993,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Αύξηση των πωλήσεων

Αύξηση των πωλήσεων

Το πρώτο βήμα είναι η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) ή site παρουσίασης και αγοράς των υπηρεσιών σας. Με αυτό τον τρόπο καταργείτε τα στενά περιθώρια της τοπικότητας και του ωραρίου και πουλάτε παντού και πάντα. Όμως ένα e-shop ή ένα site υπηρεσιών χωρίς το σωστό Marketing, δεν μπορεί να φέρει τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Για να πετύχετε πραγματικές πωλήσεις θα πρέπει να ασχοληθείτε και να επενδύσετε σε αυτό, όπως σε ένα φυσικό κατάστημα, με τη διαφορά πως εδώ τα μέσα είναι διαφορετικά.

 

Βασικά βήματα marketing για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας:

 

Βήμα 1: Η εικόνα και η χρηστικότητα ενός  e-shop & site

 

Η εικόνα ενός site είναι το πρώτο χαρτί που παίζεται και ένα από τα πιο σημαντικά. Διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο σε έναν επισκέπτη ώστε να νιώσει τη σιγουριά και την ασφάλεια για να αγοράσει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία.  Το δεύτερο εξίσου σημαντικό σημείο είναι η δομή του site/ e-shop. Πρέπει να είναι απόλυτα χρηστικό ώστε να βοηθάει και τον πιο απλό χρήστη να βρει εύκολα και γρήγορα αυτό που χρειάζεται, χωρίς να βαρεθεί ή να κουραστεί και να κλείσει τη σελίδα.

Επιπλέον, μεγάλη βαρύτητα πρέπει να δοθεί στην παρουσίαση του προϊόντος. Φωτογραφίες με καλή ανάλυση, λεπτομερείς και ελκυστικές περιγραφές προϊόντων, τιμή και διαθεσιμότητα προϊόντος είναι κάποια από τα στοιχεία που ο πελάτης θέλει να δει για να ολοκληρώσει μια παραγγελία. Τέλος, έξτρα τακτικές που θα ενθαρρύνουν τον πελάτη να προβεί στην αγορά είναι υπηρεσίες όπως “Δωρεάν Μεταφορικά”, “Δωρεάν Επιστροφές” ή “Εκπτωτικά Κουπόνια” που αποδεδειγμένα αυξάνουν τις πωλήσεις σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

 

Βήμα 2: Digital Marketing. 

 

Μερικές προτάσεις

 

Adwords

Ένας από τους πιο δυναμικούς τρόπους διαφήμισης ιστοσελίδων και e-shop είναι τα adwords στο δίκτυο της google  καθώς  προσφέρουν τη  δυνατότητα στοχευμένης διαφήμισης στο επιθυμητό καταναλωτικό κοινό της εκάστοτε επιχείρησης. Αυτό επιτυγχάνεται δηλώνοντας λέξεις-κλειδιά στη διαφήμιση και όταν κάποιος χρήστης κάνει αναζήτηση και υπάρχει αντιστοιχία σε αυτές τις λέξεις-κλειδιά τότε θα του εμφανιστεί και η αντίστοιχη διαφήμιση. Πέρα από τις Search Campaigns όμως, τα adwords διαθέτουν κι άλλα αποδοτικά εργαλεία όπως τα Shopping ads, οι Display Campaigns, οι Remarketing Campaigns, κ.α. Επιπλέον, τα αποτελέσματα τους είναι μετρήσιμα και  έτσι  ξέρετε ακριβώς τα κέρδη που σας προσφέρει αυτή την υπηρεσία. Με τη δυνατότητα της στόχευσης  μπορείτε  επίσης, να χρησιμοποιήσουμε τα adwords για να ελέγξετε και το αν υπάρχει ζήτηση για κάποιο νέο προϊόν που θέλετε να προωθήσετε μέσα από την ιστοσελίδα σας.

 

Social Media Marketing

Ακολουθώντας μια σωστή στρατηγική marketing στα social media, με κατάλληλο σχεδιασμό και προσεγμένο περιεχόμενο τα αποτελέσματα μπορεί να είναι εντυπωσιακά. Τα σύγχρονα εργαλεία επικοινωνίας και προώθησης τα οποία παρέχουν  τα Social Media, δίνουν τη δυνατότητα με πιο άμεσο και οικονομικό τρόπο σε σχέση με άλλες πλατφόρμες να διευκολύνθεί η επικοινωνία σας με τους πελάτες, να δημιουργηθούν σχέσεις εμπιστοσύνης, να προσεγγίσουν το κατάλληλο target group που ενδιαφέρει την επιχείρησή σας και να προβάλλουν την εικόνα σας.

 

Affiliate Marketing

Εδώ, μέσα από ένα affiliate network, όπως (Linkwise, ForestView ή άλλες εταιρίες) δίνετε προμήθεια σε Affiliates οι οποίοι αναλαμβάνουν να προωθήσουν τα προϊόντα σας, μέσα από blogs ή παραπομπές σε άλλα site.

 

E-mail Marketing

Αν και τα διαφημιστικά mails αποτελούν παλαιότερο μέσο σε σχέση με περισσότερο πρόσφατες και δημοφιλείς μεθόδους διαφήμισης που αξιοποιήθηκαν μέσα από τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter), το Email marketing αποτελεί αδιαμφισβήτητα τη Νούμερο 1 στρατηγική διαφήμισης. Το Email marketing, είναι το marketing μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  και αποτελεί μέθοδο άμεσης προώθησης προϊόντων με την χρήση των emails ως μέσου επικοινωνίας μεταξύ πελάτη και διαφημιζόμενου. Σαν πρώτο βήμα το Email Μarketing έχει σκοπό την αναγνωσιμότητα και καθιέρωση του brand μίας επιχείρησης δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ήδη αλλά και τους δυνητικούς πελάτες της.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

No Comments

Post A Comment