AGORAinfo | E-mail Marketing
978
post-template-default,single,single-post,postid-978,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

E-mail Marketing

E-mail Marketing

Το Email marketing, είναι το marketing μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  και αποτελεί μέθοδο άμεσης προώθησης προϊόντων με την χρήση των emails ως μέσου επικοινωνίας μεταξύ πελάτη και διαφημιζόμενου. Σαν πρώτο βήμα το Email Μarketing έχει σκοπό την αναγνωσιμότητα και καθιέρωση του brand μίας επιχείρησης δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ήδη αλλά και τους δυνητικούς πελάτες της.

 

Τα είδη Email marketing

 

Yπάρχει η τάση να ταυτίζουμε όλα τα εμπορικά email που δεχόμαστε με το Email marketing. Παρ’ όλα αυτά, εξ’ ορισμού το Email marketing αναφέρεται στα εξής 3 είδη ηλεκτρονικής αλληλογραφίας:

  1. στην αποστολή email από εμπόρους σε πελάτες με σκοπό την επανασύνδεση και αναθέρμανση των σχέσεων, καθώς και την επαναπώληση προϊόντων ή υπηρεσιών,

2.στην προσθήκη διαφημίσεων σε email που αποστέλλουν εταιρίες στους πελάτες τους, με σκοπό την προσέγγιση και απόκτηση νέων πελατών, και

  1. στην αποστολή emails που εμπεριέχουν εταιρικά νέα και εξελίξεις με σκοπό την ενημέρωση των πελατών και την ανακατεύθυνση τους στην ιστοσελίδα της εταιρίας για εμπορικούς σκοπούς.

 

Γιατί να εντάξετε το Email marketing στην στρατηγική της επιχείρησής σας;

 

Αν και τα διαφημιστικά mails αποτελούν παλαιότερο μέσο σε σχέση με περισσότερο πρόσφατες και δημοφιλείς μεθόδους διαφήμισης που αξιοποιήθηκαν μέσα από τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter), το Email marketing αποτελεί αδιαμφισβήτητα τη Νούμερο 1 στρατηγική διαφήμισης.

 

Γιατί το Email marketing σχεδόν “επιβάλλεται” να ενταχθεί στις στρατηγικές διαφήμισης μίας επιχείρησης:

  • Το κόστος υλοποίησης μίας email καμπάνιας είναι πολύ χαμηλό και είναι αποτελεσματικό.
  • Είναι γρήγορο & εύκολο
  • Είναι προσωποποιημένο & στοχευμένο .Το mail μπορεί να προσωποποιηθεί, καθώς αποστέλλεται άμεσα στον κάθε παραλήπτη προσωπικά και δεν έχει τη γενική αναφορά κάποιας καμπάνιας.
  • Ένα email account αποτελεί το βασικότερο μέσο online δικτύωσης ενός χρήστη, διατηρείται αυτούσιο για μεγάλα χρονικά διαστήματα και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, παρουσιάζει το μικρότερο ποσοστό εγκατάλειψης.
  • Παρέχει Στατιστικά
  • Δίνει άμεσα αποτελέσματα & μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις σας
  • Αυτοματοποιεί τις Campaign σας

Αυτό που πρέπει να προσέξετε  στο Email Μarketing  είναι να μην χαρακτηριστείτε ως spammer. Ακόμα ενάς λόγος που  χρειάζεστε την συμβολή και συμβουλή των επαγγελματιών:

Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους και από τα συνήθη λάθη που κάνουν όσοι ασχολούνται κυρίως πρώτη φορά με το Email Marketing αφορά τη λίστα παραληπτών. Για να χτίσεις μία σωστή λίστα χρειάζεται υπομονή  και συνήθως αυτοί που κάνουν χρήση του Email Marketing θέλουν άμεσα και εύκολα να βρουν μία μεγάλη λίστα παραληπτών θεωρώντας ότι έτσι θα έχουν και άμεσα αποτελέσματα. Ως αποτέλεσμα οδηγούνται σε λανθασμένους τρόπους συγκέντρωσης email (π.χ. αγορά ή ενοικίαση) αδιαφορώντας για το εάν οι κάτοχοι αυτών των email θέλουν όντως να γίνουν παραλήπτες των email σας. Κάποιος όμως που δεν θέλει να λαμβάνει το ενημερωτικό email σας μπορεί να μην χρησιμοποιήσει το link διαγραφής από τη λίστα, αλλά απλά να το χαρακτηρίσει ως spam. Εάν αυτό γίνει από πολλούς παραλήπτες μπορεί να καταλήξετε να χαρακτηριστείτε από τους ISPs (Internet Service Providers) ως spammer, με όλα τα αρνητικά που έχει αυτό.

 

Υπηρεσίες email marketing

 

Εμείς μπορούμε να σας βοηθήσουμε στον σχεδιασμό, την αποστολή και την παρακολούθηση του newsletter σας με τις εξής υπηρεσίες:

 

Σχεδιασμός newsletter

Σχεδιάζουμε για εσάς email templates που ταιριάζουν με τα αισθητικά πρότυπα και την εικόνα της εταιρείας σας.

Διαχείριση λίστας παραληπτών

Σας παρέχουμε τα κατάλληλα εργαλεία για την διαχείριση της λίστας παραληπτών σας με φόρμες εγγραφής που μπορείτε να ενσωματώσετε στο site σας, δυνατότητα unsubscribe και μαζικό upload στοιχείων παραληπτών από αρχείο excel.

Στόχευση & αποστολή newsletter

Μπορείτε να χρονοπρογραμματίσετε την αποστολή του newsletter στο σύνολο των παραληπτών ή σε μεμονωμένες ομάδες. Ανάλογα με τα στοιχεία που συγκεντρώνετε κατά την εγγραφή των συνδρομητών μπορείτε να περιορίσετε μια αποστολή σε υποσύνολο τους βάσει κριτηρίων (π.χ. αποστολή σε όλες τις γυναίκες πελάτισσες του e-shop που δεν έχουν παραγγείλει το τελευταίο δίμηνο).

Παρακολούθηση αποτελεσμάτων

Σας παρέχουμε αναλυτικά στατιστικά για την απόδοση των email καμπανιών σας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

No Comments

Post A Comment