AGORAinfo | Βελτιστοποίηση του ROI
987
post-template-default,single,single-post,postid-987,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Βελτιστοποίηση του ROI

Βελτιστοποίηση του ROI

Αρχικά τι είναι το ROI (Return on Investment) και τι πρέπει να προσέξουμε;

 

Η απόδοση επένδυσης (ROI – Return on Investment) είναι η αναλογία μεταξύ του καθαρού κέρδους και του κόστους που δαπανήθηκε. Είναι η πιο σημαντική μέτρηση για κάθε διαφημιζόμενο, επειδή βασίζεται σε συγκεκριμένους διαφημιστικούς τους στόχους και δείχνει την πραγματική επιρροή που έχουν οι διαφημιστικές ενέργειες για κάθε επιχείρηση. Η ακριβής μέθοδος που θα χρησιμοποιήσετε για τον υπολογισμό της απόδοσης επένδυσης (ROI) εξαρτάται από τους στόχους της καμπάνιας σας.

 

Συγκεκριμένα μπορείτε να μετρήσετε το ROI αν τρέχετε διαφημιστικές καμπάνιες στο δίκτυο της google. To Google AdWords είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους online προβολής της επιχείρησης σας. Παράλληλα έχει την καλύτερη απόδοση επένδυσης, αρκεί να γίνεται με το σωστό τρόπο! Δεδομένου ότι το AdWords είναι ένα σύνθετο σύστημα που χρειάζεται συνεχόμενο έλεγχο, βελτιστοποίηση, αλλά και ενημέρωση, απαιτείται χρόνος από την πλευρά της επιχείρησης για να μπορέσει να το διαχειριστεί.

 

Για να μετρήσετε της απόδοσης επένδυσης (ROI) χρησιμοποιείτε μετατροπές.

 

Για να προσδιορίσετε την απόδοση της επένδυσής σας (ROI), πρέπει πρώτα να μετρήσετε τις μετατροπές, δηλαδή τις ενέργειες των πελατών που πιστεύετε ότι έχουν αξία, όπως αγορές, εγγραφές, επισκέψεις σε ιστοσελίδες ή δυνητικοί πελάτες. Με την παρακολούθηση μετατροπών μπορείτε, επίσης, να προσδιορίσετε την κερδοφορία μιας λέξης-κλειδιού ή μιας διαφήμισης, καθώς και να παρακολουθήσετε το ποσοστό μετατροπών και το κόστος ανά μετατροπή.

Αφού ξεκινήσετε να μετράτε μετατροπές, μπορείτε να αρχίσετε να αξιολογείτε την απόδοση της επένδυσής σας (ROI). Η αξία κάθε μετατροπής πρέπει να είναι μεγαλύτερη από το ποσό που δαπανήσατε για τη μετατροπή. Για παράδειγμα, αν δαπανήσετε 10 € σε κλικ, προκειμένου να επιτύχετε μια πώληση από την οποία θα λάβετε 15 €, θα έχετε κερδίσει χρήματα (5 €) και επιτύχει καλή απόδοση της επένδυσής σας στο AdWords.

 

Απαραίτητο εργαλείο μέτρησης του ROI και των μετατροπών είναι το google analytics.

 

Πώς να βελτιώσετε την απόδοση της επένδυση σας;

 

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να βελτιώσετε το ROI η οποίοι εξαρτιόνται από το είδος της επένδυσης σας. Προφανώς αν έχετε ξεκάθαρους στόχους και έχετε ορίσει τις τακτικές που θα χρησιμοποιήσετε θα είναι πολύ πιο εύκολο να ελέγξετε την επένδυση σας και τα αποτελέσματά της.

Βήμα 1:

Ορίστε την Απόδοση που περιμένετε, ορίστε ξεκάθαρα τους στόχους για τους οποίους επενδύετε.

Βήμα 2:

Υπολογίστε την τωρινή σας απόδοση. Για να μπορείτε να συγκρίνετε τα αποτελέσματα και να ξέρετε την πραγματική απόδοση της επένδυσης σας.

Βήμα 3:

Αυξήστε τα έσοδα διατηρώντας σταθερές τις τιμές.

Βήμα 4:

Μειώστε τα κόστη

Βήμα 5:

Επαναπροσδιορίστε τις προσδοκίες σας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

No Comments

Post A Comment